Advocaat

Jan DijkmanJan Dijkman (specialist arbeidsrecht) Ik houd mij vooral bezig met alle aspecten van het arbeidsrecht en begeleid hierin zowel ondernemingen als particulieren. Denk hierbij aan adviezen op het gebied van arbeidsrecht, bijstand en begeleiding bij arbeidsrechtelijke procedures, reorganisaties, vervaardigen / beoordelen / updaten van arbeidsovereenkomsten. Daarnaast houd ik mij bezig met ondernemingsrecht, contractenrecht en het incasseren van vorderingen.

Ik geloof dat een optimaal resultaat alleen kan worden bereikt indien er sprake is van een goed samenspel tussen mijn cliënten en mij. Dit probeer ik te bereiken door mijn oprechte betrokkenheid, heldere communicatie, snelheid en effectiviteit wat maakt dat ik door de jaren heen veel lange-termijnrelaties heb opgebouwd.

Doordat iedere zaak uniek is, wordt in nauw overleg met de cliënt een heldere afweging gemaakt over de inhoudelijke en strategische overwegingen.

Juridische procedures zijn soms onvermijdelijk, maar zijn niet altijd de beste weg naar een bevredigend resultaat. Daarom is mijn werkwijze oplossingsgericht en wanneer er geen goede alternatieven meer zijn zal een procedure zeker niet uit de weg worden gegaan.

Al jarenlang werken we op een plezierige wijze samen en Neutralis is in verband met hun deskundigheid een belangrijk doorverwijsadres.

Website: www.dijkmanadvocaat.nl


Richard PrilRichard Pril (specialist arbeidsrecht) Sinds 1996 ben ik in de juridische sector werkzaam. Begonnen bij het (vroegere) Buro voor Rechtshulp (1996) heb ik vervolgens de overstap gemaakt naar een letselschadebureau en rechtspraktijk (2000). In 2002 ben ik als advocaat begonnen bij een (inmiddels) bij een groot advocatenkantoor in het oosten van het land. In oktober 2009 ben ik toegetreden tot de maatschap van Bolwerk Advocaten Enschede. Na (iets meer dan) drie jaar vond ik het tijd om helemaal om eigen benen te staan. Sinds 1 februari 2013 oefen ik dan ook zelfstandig mijn praktijk uit en dat onder de naam RP Advocatuur te Enschede.

Het doel is (nog steeds) om tegen een aantrekkelijk tarief goede dienstverlening te bieden. En dat lukt, omdat ik bijvoorbeeld gesprekken bij u thuis of bij u op het bedrijf plan. Daarom heb ik geen (duur) kantoorpand nodig en zo kan ik dus de kosten laag houden. En daar profiteren mijn cliënten natuurlijk van. Flexibel en efficiënt, dat is de boodschap.

Hierbij help ik mensen welke juridisch ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van arbeidsrecht, verbintenissen-/contractenrecht, incasso’s en aansprakelijkheid (ook letselschade).

Neutralis en ik werken al jaren samen op het gebied van financiële oplossingen bij zakelijke conflicten. Klanten worden over en weer doorverwezen als dat in het belang van de klant is. Dat is een mooie wisselwerking. Naast onze zakelijke band is een vriendschappelijke band ontstaan welke het samenwerken nog beter en plezieriger maakt.

Website: www.rpadvocatuur.nl


Erik DorenboschErik Dorenbosch (letselschade specialist) Ik ben sinds het begin van de jaren negentig werkzaam als advocaat. Sinds 2001 woon en werk ik met veel plezier in Twente. Twente vormt voor mij de ideale combinatie van gezelligheid, gemoedelijkheid, natuur en cultuur. Ik kom graag in contact met mensen. Werken met mensen is nooit saai! Geen zaak is hetzelfde. Mensen helpen als ze er zelf even niet meer uitkomen, geeft mij erg veel voldoening. Daar doe ik het eigenlijk voor. Ik ben ik altijd op zoek naar oplossingen, maar als het moet “pak ik door”. Betrokkenheid, aandacht, nuchterheid en gezond verstand zijn eigenschappen die bij mij passen.

De grote advocatenkantoren waar ik gewerkt heb kennen voor- en nadelen. In de loop van 1999 werd mij duidelijk dat ik te ver verwijderd raakte van wat ik zo mooi vind aan mijn werk; mensen ondersteunen die je hulp op dat moment goed kunnen gebruiken.

Als oprichter en medevennoot van een klein advocatenkantoor in Almelo, waar we met drie goede vrienden dat doen waar we echt goed in zijn, voel ik me momenteel als een vis in het water. We hebben ervoor gekozen om ons volledig toe te leggen op één rechtsgebied; personenschade. We zijn daarmee de eersten in het oosten van het land. We zijn specialisten en willen dat ook waarmaken!

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Na een ongeval zijn zaken die erg belangrijk voor je zijn (gezondheid, inkomen, werk) ineens niet meer zeker. Wij helpen slachtoffers om de negatieve gevolgen van het ongeval zoveel mogelijk te beperken. Dat kan door een passende schadevergoeding te regelen. Schadevergoeding is niet het enige doel, werkhervatting is minstens zo belangrijk. Wij kijken altijd ver vooruit. Zijn er bijvoorbeeld medische toekomstrisico’s? Het kan niet zo zijn dat het slachtoffer in de verre toekomst alsnog met de gebakken peren komt te zitten.

We werken alleen voor slachtoffers, niet voor schadeverzekeraars. Dat is duidelijk.

Ondernemers weten ons ook te vinden. Een zieke werknemer moet twee jaar lang worden doorbetaald. Is de arbeidsongeschiktheid de schuld van een ander (bijvoorbeeld ontstaan door een verkeersongeval) dan verhalen wij het door de werkgever doorbetaalde loon op de aansprakelijke partij. Verder adviseren wij ondernemers over alles wat met hun persoonlijke- en zakelijke verzekeringen te maken heeft.

Via Rotary leerde ik Leon Brummelhuis kennen. Hij maakte indruk op mij door zijn openheid, eerlijkheid en betrokkenheid. Er was direct een klik tussen ons omdat Leon en ik exact hetzelfde denken over de manier waarop wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst willen zijn. Net als ik is hij van mening dat je verder moet kijken dan je neus lang is. Mensen zijn niet altijd goed geholpen als je alleen maar kijkt naar “maximale opbrengst”. Meer is uiteindelijk vaak minder! Leon zoekt met zijn klanten naar een oplossing die past bij hun wensen op de lange termijn, hun manier van leven. Dat waardeer ik en probeer ik in mijn werk ook steeds toe te passen. Dat is de manier waarop je uiteindelijk de mooiste resultaten boekt voor je klanten. Maatwerk leveren.

Een aantal van mijn klanten ontvangt als hun zaak wordt afgewikkeld een fors bedrag aan schadevergoeding. Ik vind het niet zorgvuldig om deze mensen aan hun lot over te laten. Het beheren van een klein vermogen is een vak apart! Neutralis staat deze mensen vakkundig bij.

Samenwerken moet gebaseerd zijn op respect en vertrouwen. De samenwerking met Leon en Ozewald was voor mij een logische stap en voelde vanaf het begin erg goed aan. Ik hoop dat we nog vele jaren kunnen samenwerken!

Website: www.boschenberg.nl