OPRICHTING NEW FINANCIAL FORUM 2.0 EEN FEIT!

Om dit te ondersteunen is het New Financial Forum opgericht. Met het New Financial Forum hebben we als doel de financiële sector bewust(er) te maken van haar belangrijke maatschappelijke functie. Hierbij is het herstel van vertrouwen op basis van de kernwaarden integriteit en duurzaamheid leidend.

De financiële sector is de bloedsomloop van de economie. Als deze gezond is floreert de samenleving en herstelt het vertrouwen in de financiële sector. Om een gezonde bloedsomloop te behouden is actie van binnen uit de sector gewenst. Het New Financial Forum bundelt krachten, ideeën, inspiratie en best practices van positief ingestelde mensen die gezamenlijk een concrete en wezenlijke bijdrage leveren aan een gezonde maatschappelijk relevante financiële sector.

Het New Financial Forum is hét platform waar mensen uit de hele financiële sector vrijuit met elkaar de dialoog kunnen voeren over wezenlijke zaken. Wie deelneemt aan het Forum kan ideeën lanceren en toetsen, kennis en inspiratie opdoen en leren van anderen. En zodoende een bijdrage leveren aan het hogere doel. Het Forum bestaat onder meer uit een interactief platform, nieuwsbrieven, een inspirerend magazine en tal van kennis- en inspiratiebijeenkomsten.

Zo organiseert het New Financial Forum op 14 oktober een sessie waarin samen met een zevental consumenten vanuit het klantperspectief een aantal aanbevelingen worden geformuleerd voor een betere financiële sector. Er vindt eind november, als officiële aftrap van het NFF 2.0, een exclusieve vertoning plaats van de film the Power of the Heart, die in meer dan zeventig landen te zien zal zijn en wordt omarmd door onder meer Oprah Winfrey.

Het Forum gaat verder als Stichting met een Raad van Toezicht. Die Raad bestaat uit voorzitter Han de Ruiter (Aegon), penningmeester Thom Boot (Thomorrow), secretaris Femke de Jong (Van Beem en De Jong) ) en de leden Boudewijn van Uden (a.s.r.), Douwe Dijkstra (Obvion), Ozewald Wanrooij (Neutralis), Michiel Brandt (SVC), Aris Neven (wnk4u) en Jelle Bartels (Next Step Factory). Verder hebben Aegon, Allianz, a.s.r., Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden, NNEK, Obivon, Reaal en Yarden als Founding Partners aan de nieuwe start van het Forum bijgedragen.

Dankzij deze support en dat van de Ambassadeurs komt de missie van het New Financial Forum een stuk dichterbij: een gezonde en gerespecteerde financiële sector die werkt aan het herstel van vertrouwen op basis van de kernwaarden integriteit en duurzaamheid. Initiatiefnemer Willem Vreeswijk: “We zijn hoe dan ook op weg naar een nieuwe financiële wereld. Het is aan ons om hier invulling aan te geven. Dat zullen we vooral samen moeten doen. Samen bouwen aan een financiële wereld waarin onze klanten graag willen leven. Daarom zou ik het bijzonder op prijs stellen als meer mensen zich aanmelden om die nieuwe wereld vorm te geven. Het kan namelijk wel!”

Lees hier gratis het New Financial Magazine nummer 10
Thema van dit nummer: “De kracht van vrouwen”

 

Bron: New Financial Forum 08-10-20141412747300-90x114

Terug naar overzicht