Geluk in de media

Dikwijls komen we leuke, ontroerende, inspirerende artikelen, interviews en filmpjes tegen waarbij het geluk van mensen centraal staat. Onderstaand tref je hiervan enkele voorbeelden aan. Wanneer jij een leuke bijdrage hebt of tegenkomt laat het ons dan alsjeblieft weten.


De leugen die we leven!

Wees de verandering die jij in de wereld wilt zien. Elke verandering begint ergens, daar kan jij ook onderdeel van uitmaken. Dat hoeven echt geen grote wereldschokkende zaken te zijn, maar zie het als een steentje op het water. De kringen er omheen worden steeds groter en zo kan het ook werken als jezelf oppakt. Verwacht niet direct respons, al zou het wel leuk zijn, maar maak dat begin.


Het rendement van geluk
Wat gebeurt er als werken en samenleven op andere waarden wordt gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel? Uit onderzoek van de Britse econoom Richard Layard blijkt dat sinds de Tweede Wereldoorlog mensen twaalf keer zo rijk zijn maar niet gelukkiger, misschien zelfs ongelukkiger. Onze samenleving is doordrenkt van rendementsdenken.
De vraag is wat er gebeurt als werken en samenleven op andere waarden worden gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel; als verbondenheid en gelijkheid worden versterkt en hebzucht, individualisme en respectloosheid de kop kunnen worden in gedrukt. Hoe kun je welzijn en geluk veroorzaken, en wat is daar dan weer het rendement van? Dat is precies wat ‘happiness economics’ wil aantonen.

Klik hier voor de gehele documentaire.


Een hartverwarmende Thaise reclame
Dat geluk niet alleen afhankelijk is van geld wordt op een hartverwarmende wijze duidelijk gemaakt in deze reclame van een Thaise verzekeringsmaatschappij.


Never give up!
Tijdens de Olympische Spelen in 1992 in Barcelona was Derek Redmond de favoriet op de 400 sprint. Soms lopen zaken niet zoals je het gehoopt had. Echter dat je zelf in grote mate je geluk kunt bepalen laat het volgende filmpje zien.


I can only imagine
Dit filmpje gaat over een vader Dick Hoyt, en zijn zoon Rick, die samen deelnemen aan  marathons en triatlons. Een inspirerende verhaal dat laat zien waar liefde en vertrouwen toe in staat zijn.


Geluk is voor 40% maakbaar 
Gelukkig zijn kun je leren. Althans, volgens docent Gelukskunde Mirjam Spitholt. Ze geeft al elf jaar les in geluk en de laatste tijd worden haar lessen steeds populairder.


Dream Rangers
Waar leven mensen voor? Om oud te worden, niet ziek worden, om niet alleen achter te blijven, of is er meer?


Susan Boyles first Audition
Dat er geen grenzen zitten aan het nastreven van dromen bewijst Susan Boyle tijdens haar optreden in 2009 in Britains got Talent. Tegen alle vooroordelen in greep ze de kans om haar droom in vervulling te laten gaan.


Best motivational video ever
Nick Vujicic inspireert en motiveert mensen over de gehele wereld en heeft van zijn beperking zijn kracht gemaakt.