HELP, EEN ROBOT PAKT MIJN BAAN AF!

Bij duurzame inzetbaarheid wordt veelal direct gedacht aan het stijgen van de AOW-leeftijd en het langer moeten doorwerken. Toch is er nog een andere belangrijke reden die het essentieel maakt om over de eigen duurzame inzetbaarheid na te denken, namelijk de robotisering. Vraag jij je weleens af welke van jouw werkzaamheden door een robot kunnen worden overgenomen en hoe groot de kans is dat jouw baan hierdoor gaat verdwijnen?

Op basis van een studie door onderzoekers van de Oxford University en Deloitte is er een Robottool ontwikkeld die inzicht geeft in de kans dat jouw baan door een robot wordt overgenomen. Benieuwd wat dit voor jou betekent? Doe hieronder de test met de Nederlandse Robottool van de NOS.

Bij een robot moet je overigens niet denken aan een mensachtige robot maar eerder aan slimme software die jou overbodig maakt. Een voorbeeld hiervan zijn de medewerkers van banken en verzekeraars waarvan de baan verzekerd leek tot aan de pensionering. Door robotisering zijn veel van hun werkzaamheden komen te vervallen. Zo zijn er in de afgelopen 10 jaar in de financiële branche alleen al tussen de 55.000 en 60.000 banen verdwenen (Bron: UWV).

Doe je veel werkzaamheden met een repeterend karakter dan is het alle hens aan dek. Dit zijn de werkzaamheden die als eerste door de robotisering zullen worden overgenomen. Beroepen die hier direct de gevolgen van (gaan) merken zijn bijvoorbeeld telemarketeers, assuradeurs en boekhouders.

Er zijn ook beroepen die minder snel zullen verdwijnen, echter hier zit het aandachtspunt in de verandering van de werkzaamheden. Zo zal op een HRM-afdeling steeds minder tijd aan de salarisadministratie worden besteed terwijl er een groeiende behoefte ontstaat aan de persoonlijke begeleiding van de medewerkers. Je zult dus in jezelf moeten blijven investeren om met de veranderingen mee te kunnen gaan.

Ben je goed in ICT en kun je computerwerk dat een computer zelf niet goed kan dan zit je op goud. Ligt de techniek je minder goed dan zijn er ook volop mogelijkheden in de beroepen waarvoor menselijke vaardigheden nodig zijn. Denk hierbij aan het omgaan met anderen, creativiteit en empathisch vermogen. Niet omdat computers dit niet kunnen maar omdat we hiervoor nu eenmaal liever met mensen te doen hebben.

Tenslotte zullen er ook nieuwe beroepen ontstaan want nieuwe technologie vraagt om nieuwe vaardigheden. Jaren geleden kon je je niet voorstellen dat je een boterham kunt verdienen met het bouwen van apps op de mobiele telefoon.

Wat in ieder geval belangrijk is is dat je niet afwacht maar zelf het initiatief neemt. Wacht niet tot je werkgever komt met een opleidingsplan maar ga het gesprek met hem aan hoe je samen in jouw duurzame inzetbaarheid kunt investeren. Omdat duurzame inzetbaarheid een permanente investering in tijd en middelen vraagt is het essentieel dat de investering bijdraagt aan jouw persoonlijk geluk.

Voor een optimaal rendement op de investering is een keuze op basis van het hoofd en het hart noodzakelijk. Bepaal eerst welke zaken er bijdragen aan jouw persoonlijk geluk en onderzoek vervolgens welke toekomstbestendige werkzaamheden hierbij passen. Inventariseer vervolgens aan de hand van je huidige situatie wat je nog nodig hebt en bepaal dan jouw optimale koers.

Om organisaties en medewerkers hierin te ondersteunen biedt Neutralis het Neutralis Gelukkig Leven Werknemers Traject aan. Ben je benieuwd wat Neutralis voor jou en jouw organisatie kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Terug naar overzicht