SCHEIDEN DOET LIJDEN

Juist een scheiding echter kan huizenbezitters in grote problemen brengen. Een scheiding leidt maar al te vaak tot een gedwongen verkoop van de woning, ruzies om de financiële afwikkeling en mogelijke restschulden als blijvende herinnering aan elkaar.

Een van de beste oplossingen is dan doorgaans dat een van de partners in het huis blijft wonen en de hypotheek op zijn of haar naam komt. Hoe hoger de hypotheek ten opzichte van het inkomen van de achterblijver, des te lastiger dat wordt.

Tweeverdieners

Daaraan moest ik toch wel even denken bij het bericht dat tweeverdieners straks een hogere hypotheek kunnen afsluiten. Omdat het tweede inkomen zwaarder gaat meewegen bij een hypotheekaanvraag, dankzij een advies van budgetinstituut Nibud.

Aan de andere kant is die extra financiële ruimte goed nieuws voor de woningmarkt, waar strenge hypotheeknormen een knellend effect hebben.

En voor jonge huizenkopers komt dat droomhuis wellicht eindelijk binnen handbereik. De hypotheekadviseur die dat sprookje durft te verstoren is al snel een kniesoor.

Op tijd schakelen met je adviseur kan teleurstellingen voorkomen. Wil je hier graag hulp bij neem dan gerust contact met ons op.

Bron: De Financiële Telegraaf / Manno van den Berg 2-11-2015

.

Terug naar overzicht