GELUKKIGE MEDEWERKERS FLOREREN, THUIS EN OP HET WERK

Neutralis helpt organisaties met geluk op de werkvloer

HENGELO – Bij Neutralis willen ze het wel van de daken schreeuwen: ‘Werkgever, ga aan de slag met geluk op de werkvloer. De wereld van je werknemer gaat er anders uitzien en die van jou ook!’

Veel te weinig werkgevers realiseren zich dat het vergroten van het persoonlijk geluk van de medewerkers een directe investering is in productiviteit, ziekteverzuim, duurzame inzetbaarheid en verloop, aldus Leon Brummelhuis en Ozewald Wanrooij.

Niet iedere medewerker zal van een nieuwe vakopleiding geïnspireerd raken om in de eigen duurzame inzetbaarheid te investeren. Zo zal gratis fruit en een abonnement op de sportschool niet iedere medewerker in beweging brengen om met de eigen gezondheid aan de slag te gaan. En een salarisverhoging waarborgt niet het behoud van je beste medewerkers net zomin als het houden van een zoveelste medewerkers tevredenheidsonderzoek.

Uit ervaring weten wij dat veel organisaties vanuit historie een reactief beleid voeren ten aanzien van hun medewerkers. Zo kost een medewerker met schulden de organisatie al gauw € 13.000 per jaar en de burn-out van een medewerker maar liefst € 60.000. Niet vreemd dat Neutralis voorstander is van een proactief beleid.

Ga eerst op zoek naar geluk, luidt het advies van Brummelhuis en daar kan Neutralis bij helpen met een beproefd stappenmodel. Zo heeft Neutralis een uniek instrument ontwikkeld: “De Neutralis Gelukkig Leven Test”. Hiermee wordt op een efficiënte wijze inzichtelijk waar ieders geluk maximaal vergroot kan worden, in zowel de privé als in de zakelijke omgeving. Op basis van de uitkomsten kunnen werknemer en werkgever gericht in actie komen.

Toch past onze dienstverlening niet bij iedere organisatie, aldus Wanrooij. Om dit te bepalen kunnen werkgevers gebruik maken van de Werkgever Quickscan op de website van Neutralis.

Een gelukkige medewerker is van grote waarde voor de organisatie. Maar wil je als organisatie ook van grote waarde zijn voor jouw medewerkers?

 

Terug naar overzicht